Verviers

Spirit of '66

Dit internationale podium staat bekend om de optredens in alle stijlen en concerten van (oude) grootheden.

Bezoekers komen uit heel Europa hierheen.

 

 

Read more

Rommelmarkten

Er zijn in in de regio rondom Verviers veel wekelijkse rommelmarkten en in de het voorjaar zijn er regelmatig rommelmarketen tijdens dorpsfeesten.

De grote rommelmarkt in Verviers tijdens Pasen is een absolute aanrader!

Read more

Restaurants

Er is in Verviers een verscheidenheid aan heerlijke restaurants. De meeste bevinden zich in het oude centrum, maar er is ook een 6-tal restaurants te vinden langs de kade van de Vesdre.

 

 

Read more

Wandelen langs de vesdre

De Vesdre stroomt dwars door Verviers en is heerlijk om langs te wandelen. Er zijn lange en korte wandelingen direct vanuit onze vakantiewoning te maken. Er is de mogelijkheid om via een onlangs aangelegd wandelpad aan de oever te lopen, maar ook is het heerlijk om hogerop langs de heuvel te lopen waar ook nog een restant van een oude dierentuin te vinden is. Verviers was in 1850 één van de rijkste gebieden van Belgie en hier hielden de rijken 'hun dieren'.

 

Read more

Supermarkten

In en rondom het centrum van Verviers zijn er veel grote supermarkten, een aantal op loopafstand. (wel wat heuvelig ;-)
Er is een Lidl beneden bij ons in de buurt, een Colruyt (erg groot!) en Delhaize op 5 minuten afstand met de auto.

Daarnaast is er, ook in de buurt van deze supermarkten, een groot winkelcentrum met veel grotere winkels en supermarkten.

 

 

Read more

Theater

In het hart van Verviers staat een magnifiek theater waar vele grote uitvoeringen plaats hebben gevonden. De afgelopen jaren is het theater gesloten geweest vanwege verval.
Onlangs heeft de regio Wallonië besloten 21 miljoen euro te investeren om dit theater weer tot een bloeiend cultureel centrum te maken.

Toeval wil dat in ons huis een van de grote operasterren van dit theater heeft gewoond. Er hangt een foto van haar bij ons in de hal.

 

Read more

Lekker eten & drinken en meer....

Verviers is een stad waar vele nationaliteiten hun plekje hebben gevonden en is daardoor ook culinair zeer divers. O.A. is de Italiaanse, Griekse en Afrikaanse keuken er vertegenwoordigd als ook natuurlijk de Belgische keuken die van een hoge kwaliteit is. Er zijn veel restaurantjes en eetcafees in het centrum en langs het nieuwe gedeelte van de kade langs de Vesdre.

Er zijn ook een aantale musea (bijv. het linnenmuseum) in Verviers gevestigd.

Ook is het leuk om een keer Luik te verkennen, waar de Rue Roture een geliefd "eetstraatje'' is. Steekt u de brug over richting place Lambert vindt u gelijk na de brug een gezellige wijk met tientallen eethuisjes. Van donderdag t/m zondagavond is het muziekcafé ''Les Olivettes" geopend waar buurtbewoners en elke andere bezoeker zijn eigen lied ten gehore kan brengen.


Het hoogste punt van de Hautes Fagnes, de Baraque Michel is op 10 km. afstand. In de winter ligt er veel sneeuw en kan men daar fanatstische langlaufen. Ook prachtige wandelingen zijn zowel in de Ardennen als de Hautes Fagnes te maken (Grands Routes Randommé) Op een half uur rijden kunt u wildwaterkanoën en natuurlijk is het leuk te grotten van Francorchamps te bezoeken. Eind augustus zijn daar ook de Formule-1 races.

Hond mee?
Neemt u uw hond mee naar ons vakantiehuis, dan is dat geen enkel probleem.
U moet er wel rekening mee houden dat de Haute Fagnes een beschermd natuurgebied is en de hond dus niet overal los mag. In de onofficiële wandelgebieden (bijvoorbeeld de bossen van Stavelot en rond het stuwmeer La Gileppe) kun u evenwel ook lang wandelen met de hond. Vergeet niet uw landkaart mee te nemen, verdwalen is heel makkelijk!