Omgeving

La Gileppe

De Gileppestuwdam is een stuwdam in de Belgische provincie Luik, in de gemeenten Jalhay en Baelen. De toevoer van water wordt verzekerd door de in de Hoge Venen ontspringende Gileppe. De dam is bereikbaar via de N629 en de N629a. Het is er heerlijk wandelen en uitwaaien. In de zomer is het ook mogelijk om er te zwemmen.

Read More

AKEN

Aken is een stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen met 243.336 inwoners. De stad ligt dicht bij de grens met Nederland en België, vlak bij het Limburgse Vaals en in de buurt van het Luikse Kelmis, ongeveer 55 km ten westen van Keulen.

 

 

Read More

Luik

Als grootste toeristische stad van Wallonië bezit Luik talloze te ontdekken rijkdommen. De Maas die de stad van zuid naar noord doorkruist, de steile, beboste heuvels die haar omringen en haar opvallende reliëf die veel originele perspectieven opleveren, en haar typische wijken verlenen de stad Luik bijzonder veel charme.

Read More

Verviers

Verviers was in de jaren 1800 één van de rijkste steden van België door de wol- en linnenindustrie en de ligging aan de Vesdre. Met de opkomst van de Industriële Revolutie stortte deze unieke handelspositiie in en in de 20e eeuw vervllog alle rijkdom. Op dit moment werken ze hard om Verviers weer in wat van de oude glorie te herstellen. Verviers staat vol met prachtige herenhuizen, trappen, brede straten en kerken.

 

Read More

Spa Franchorchamps

Er valt altijd wel iets te beleven op Spa-Francorchamps. Geniet van ... Het Racing Festival zal het seizoen 2016 van de Royal Automobile Club de Spa afsluiten.

Read More

Lekker eten & drinken en meer....

Verviers is een stad waar vele nationaliteiten hun plekje hebben gevonden en is daardoor ook culinair zeer divers. O.A. is de Italiaanse, Griekse en Afrikaanse keuken er vertegenwoordigd als ook natuurlijk de Belgische keuken die van een hoge kwaliteit is. Er zijn veel restaurantjes en eetcafees in het centrum en langs het nieuwe gedeelte van de kade langs de Vesdre.

Er zijn ook een aantale musea (bijv. het linnenmuseum) in Verviers gevestigd.

Ook is het leuk om een keer Luik te verkennen, waar de Rue Roture een geliefd "eetstraatje'' is. Steekt u de brug over richting place Lambert vindt u gelijk na de brug een gezellige wijk met tientallen eethuisjes. Van donderdag t/m zondagavond is het muziekcafé ''Les Olivettes" geopend waar buurtbewoners en elke andere bezoeker zijn eigen lied ten gehore kan brengen.


Het hoogste punt van de Hautes Fagnes, de Baraque Michel is op 10 km. afstand. In de winter ligt er veel sneeuw en kan men daar fanatstische langlaufen. Ook prachtige wandelingen zijn zowel in de Ardennen als de Hautes Fagnes te maken (Grands Routes Randommé) Op een half uur rijden kunt u wildwaterkanoën en natuurlijk is het leuk te grotten van Francorchamps te bezoeken. Eind augustus zijn daar ook de Formule-1 races.

Hond mee?
Neemt u uw hond mee naar ons vakantiehuis, dan is dat geen enkel probleem.
U moet er wel rekening mee houden dat de Haute Fagnes een beschermd natuurgebied is en de hond dus niet overal los mag. In de onofficiële wandelgebieden (bijvoorbeeld de bossen van Stavelot en rond het stuwmeer La Gileppe) kun u evenwel ook lang wandelen met de hond. Vergeet niet uw landkaart mee te nemen, verdwalen is heel makkelijk!

Hoëgne

Lekker wandelen langs de hoegne.

Read More